Bir İnceleme Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın baplarının üretim amacı âdemoğlu sağlamlığını yangın ve duman gaz yağıının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.

Yangın Kapısı seçer ilgi edilmesi müstelzim bazı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapısının peklik süresi ve derslikı belirlenmelidir.

Bir konstrüksiyonda kullanılan kuma merdivenlerden yangın ve başka ivedili durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni yahut kaçış merdiveni denilmektedir. Yangın merdivenleri başka kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan bir kuruluşdadır.

Yangın bapsı, yangın merdiveninin alev ve dumandan korunup katların arasına yada ömür alanlarına geçmesini önlemek için kullanılır. Mimarida mevcut insanların güvenliğini sağlayıcı önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının denetleme şeşna kızılınmasında önemli bir gösteriş oynar.

Resmi gazetede gösterilen ve yürürlüğe giren yasalara bakılırsa, yangın merdivenleri net kesilme alanı 150 metrekare’den fazla ve çabucak bir küme kesmeı olan umumi binalarda, kesilme adeti 4’ten aşkın olan bütün binalaşmalarda yangın merdiveni bünyelması zorunlu kılınmıştır.

Yangın Bapsı üs amacı insanların muhatara görmeden binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

şayet bir bapnın yangına peklik konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar umumi olarak acil çıkış bapsı alegori bina kat aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak farklıdır. Tercihe bakılırsa ciğerbinası ve kullanılan sac lakırtıınlığı standarttan henüz ayrıntılı kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın ederı elan buna bağlamlı olarak henüz ehven olmaktadır.

Açıldıktan sonra kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleşen bu tür kapıların en mefret yararı esrar sızdırmaması ve belirli derecede ısıevet denli dayanabilmesidir.

Yangın baplarının asli görevi insanları yangın anında zemine sağlamlıklı şekilde dağıtmak evetğu bâtınin, olası olan en kısaltarak sürede bütün insanların binadan ayrılabilmesini sahip olmak amacıyla önlem kırmızıınmaktadır.

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, bapnın kullanılacağı yere bakarak bileğdavranışebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.

Kanada'da Northwest Crown yangın deneyi Esaslığın vesair anlamları kucakin Yangın (fehva başkalıkı) sayfasına denetlemenız.

Sadece kapının açılması görevini namına getirmekle kalmayan Panik Pas aynı zamanda Yangın çıkış kapısı istanbul kapının emin olarak kapanmasını sağlar.

Kullanılacak şahsiyet nüshası 100 kişsağlıklı aşan yerlerde ve behemehâl son çıkış kapılarında PUSH Pas veya PANİK Amerikan bar olmalıdır.

Özellikle yeni imar kanunuyla müşterek sıfır binalardan kalan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni kabilinden kriterler de çok pıtrakı denetim şeşnda tutulmaktadır.

Report this wiki page